Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
03 Wrzesień 2010, 05:18:10
Strona główna Pomoc Zaloguj się Rejestracja
Aktualności: Uwaga: forum jest w fazie testowej.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Forum Ruchu Światło-Życie Diecezji Sandomierskiej  |  Wspólnoty lokalne  |  Informacje ogólne  |  Wątek: Informacje ogólne 0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Informacje ogólne  (Przeczytany 218 razy)
Tomasz Ptak
DKS
*

Miejsce pobytu: Kraków-Ożarów
Gadu-Gadu: 88243
Jabber: tomasz.ptak@gmail.com
Nazywam się: Tomasz Ptak

« : 15 Kwiecień 2009, 16:25:14 »

Istnieje możliwość założenia ukrytego forum dla parafii.
Zostanie utworzona grupa dla użytkowników z tej parafii - dodani do niej będą widzieli forum.
W tym celu należy zgłosić ochotnika na osobę odpowiedzialną za forum parafialne oraz dodawanie osób do grupy.
Forum jest również widoczne przez moderatorów globalnych oraz administratorów - mają oni prawo ingerować w dyskusje oraz w razie potrzeby odebrać prawo moderowania forum i grupą wskazanej osobie. Jeśli będzie taka potrzeba - mogą też zablokować dostęp do forum grupie.
Jeśli zgłosi się do administratora forum bądź moderatora DDKS opiekun wspólnoty, administrator może na jego życzenie zmienić opiekuna grupy i forum bądź też zamknąć rzeczone.
Wiem że to brzmi jakoś tak przerażająco, że same obostrzenia - to wszystko dla Waszego bezpieczeństwa.
Czasem, gdy zaczniecie dyskusję na temat nieparafialny - moderatorzy mogą zaproponować przeniesienie tematu do części jawnej, ale jeśli się nie zgodzicie - nie zrobią tego. Czasem kontekst parafii zmienia światło na tok dyskusji i należy to uszanować.
Na koniec chciałbym zwrócić uwagę, że nawet bez podania swoich danych lub przy podaniu nieprawdziwych, użytkownik niekoniecznie jest anonimowy.
Pamiętajcie też, że piractwo to kradzież. Jeśli pojawią się jakiekolwiek materiały o jakkolwiek wątpliwym pochodzeniu, będziemy dążyć do ich usunięcia z forum, ale nawet jeśli nam się nie uda, to umieszczający, niekoniecznie anonimowy, może za to odpowiedzieć karnie.
« Ostatnia zmiana: 16 Kwiecień 2009, 00:24:15 wysłana przez Tomasz Ptak » Zapisane

GreG
DKS
*

Miejsce pobytu:
Gadu-Gadu: 5704835
Nazywam się: Grzegorz Pętlicki

« Odpowiedz #1 : 16 Kwiecień 2009, 02:09:48 »

Mam pytanie w kontekście praw do lokalnych działów forum.
Jeśli jestem w grupie DMuz a chce też być w grupie np Parafia Gorzyce bo chce mieć dostęp do tego działu forum to muszę ręcznie przełączać się w edycji profilu?
Wszystkie grupy można wrzucić do trzech worków
1.
  • DE
  • DL
  • DM
  • DMuz
  • DW
2.
  • Animatorzy
  • Duchowni
  • Domowy Kościół
3.
  • Parafia Gorzyce
  • Parafia Jeżowe
  • Parafia Nisko
  • (...)

Jeśli chce mieć odpowiednie dla siebie działy będę musiał wybrać przynajmniej jedną grupę z każdego "worka"
To kłopotliwe dla mało-zaawansowanych użytkowników forum.
Większość może nawet mieć kłopoty z odkopaniem grup i potrzebą przynależności do nich jeśli chce przeglądać pewne działy.
Co o tym Tomku myślisz?

[Miejsce na reklamę]
Tomasz Ptak
DKS
*

Miejsce pobytu: Kraków-Ożarów
Gadu-Gadu: 88243
Jabber: tomasz.ptak@gmail.com
Nazywam się: Tomasz Ptak

« Odpowiedz #2 : 16 Kwiecień 2009, 09:23:06 »

Nie rozumiem o czym mam myśleć :)
Jak ktoś się identyfikuje ze wszystkimi diakoniami, jest animatorem, który został księdzem, należy do DK i zmienił 2 razy parafię (Gorzyce, Jeżowe i Nisko), należy do wszystkich grup. Jak należysz do wszystkich grup, przysługują Ci wszystkie uprawnienia tych grup. Czyż nie?
Dodałem link do grup bezpośrednio w menu u góry strony. Myślę że tak będzie wygodniej.
« Ostatnia zmiana: 16 Kwiecień 2009, 10:26:55 wysłana przez Tomasz Ptak » Zapisane

Strony: [1] Do góry Drukuj 
Forum Ruchu Światło-Życie Diecezji Sandomierskiej  |  Wspólnoty lokalne  |  Informacje ogólne  |  Wątek: Informacje ogólne

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 2.0 RC1-1 | SMF © 2006–2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.102 sekund z 16 zapytaniami.