Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
03 Wrzesień 2010, 05:17:18
Strona główna Pomoc Zaloguj się Rejestracja
Aktualności: Uwaga: forum jest w fazie testowej.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Forum Ruchu Światło-Życie Diecezji Sandomierskiej  |  Diakonie  |  Diakonia Muzyczna (Moderator: Kamil Mlynarz)  |  Wątek: Kto jest kozak/kozaczka? (potrzebny ochotnik do dobrej roboty :) ) 0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Kto jest kozak/kozaczka? (potrzebny ochotnik do dobrej roboty :) )  (Przeczytany 261 razy)
Tomasz Ptak
DKS
*

Miejsce pobytu: Kraków-Ożarów
Gadu-Gadu: 88243
Jabber: tomasz.ptak@gmail.com
Nazywam się: Tomasz Ptak

« : 22 Kwiecień 2009, 23:21:02 »

Potrzeba chojraka jakiego :)
Właśnie sobie skonfrontowaliśmy dwie przecudowne strony w internecie:
http://www.oaza.pl/cdmuz/
oraz
http://www.sandomierz.oaza.pl/dmuz/
(nie dziwi mnie że pierwszej nie uraczy w googlach na wysokich miejscach przy wpisaniu "diakonia muzyczna", a druga jest na czwartym miejscu - przynajmniej u mnie)
O co chodzi z tym chojrakiem - trzeba przejrzeć strony diecezjalne, parafialne, inne jeśli się znajdzie, w poszukiwaniu informacji o serwisach o Diakonii Muzycznej na różnych szczeblach, aby potem umieścić to na stronie Centralnej Diakonii Muzycznej (jeszcze nie wiem kto się zajmuje nią, ale najwyżej się zdziwi, ze ktoś odwalił kawał dobrej roboty i zapomniał wspomnieć).
Decyduje kolejność zgłoszeń, można się podzielić pracą. Służę wsparciem co do listy stron diecezjalnych :)
« Ostatnia zmiana: 23 Kwiecień 2009, 00:14:50 wysłana przez Tomasz Ptak » Zapisane

Kamil Mlynarz
Moderator

Miejsce pobytu:
Gadu-Gadu: 6262496

« Odpowiedz #1 : 23 Kwiecień 2009, 13:33:57 »

Chodzi o strony związane z naszą diakonią sandomierską czy z diakoniami w sensie globalnym(w całej Polsce)?  :P
Łukasz_Szczur
DKS
*

Miejsce pobytu: Kraków - Tarnobrzeg
Gadu-Gadu: 1410862
Nazywam się: Łukasz Szczur

« Odpowiedz #2 : 23 Kwiecień 2009, 22:30:59 »

Raczej chodzi o stricte wiadomości związane z diakonią, co robicie? czym się zajmujecie? jaka jest specyfika tej diakonii...

"muzyka jest matematyka tajemną, której elementy sięgają do nieskończoności"
Tomasz Ptak
DKS
*

« Odpowiedz #3 : 24 Kwiecień 2009, 00:21:53 »

ehm... a ja myślałem właśnie na zasadzie: jest x diecezji, każda ma stronę. Wchodzimy na każdą stronę, znajdujemy informacje o DDMuz/adres strony DDMuz, umieszczamy w spisie.

Tomasz Ptak
DKS
*

« Odpowiedz #4 : 24 Kwiecień 2009, 23:35:27 »

Podbiję temat :)
Zdaje się, że na stanowisku osoby odpowiedzialnej za stronę jest wakat (i nie jestem pewien, czy moderator CDKS żartował sobie stwierdzając, że ja się stałem odpowiedzialnym ;) ), zatem może nie ma (a może jest?) co mówić o tworzeniu i opiekowaniu się stroną, ale może ktoś chętny znalazłby się, kto w porozumieniu z Diakonią Muzyczną na szczeblu centralnym przygotowałby materiały będące swego rodzaju wizytówką Diakonii oraz odnośnikami do informacji (stron, wizytówek etc.) o Diakonii Muzycznej w diecezjach? Mowa o samych materiałach - chyba że ktoś chce całością się zająć, ale nie musi. Diecezjalna DKS chętnie pomoże w umieszczeniu materiałów w akceptowalnej formie pod adresem www.oaza.pl/cdmuz/ - można np. wykorzystać estetyczny wygląd strony diecezjalnej (myślę że Magda Daśko wyrazi zgodę, tylko ją zapytam). Co myślicie o tym?

Tomasz Ptak
DKS
*

« Odpowiedz #5 : 07 Maj 2009, 20:58:38 »

Podbiję raz jeszcze :)
Czy leci z nami Diakonia Muzyczna? :)

Anioł.ek
DMuz

Miejsce pobytu: Nisko
Gadu-Gadu: 1703617

« Odpowiedz #6 : 08 Maj 2009, 14:52:24 »

Tak leci. Zważ jednak, że taka robota wymaga czasu, którego każdy ma mało. Drugim ważnym czynnikiem jest odwaga, by zgłosić do zadania takiego typu. Trzecim czynnikiem jest to że akurat ktoś będący na forum z DMuz może nie czuć się osobą na tyle kompetentną (oczywiście w swoim poczuciu) aby tego typu odpowiedzialność wziąć na siebie, bo np. nie do końca rozumie co ma robić, albo w/w czynniki przeszkadzałyby w spełnieniu tego typu za dania któreś z tamtych czynników.

Jeśli zaś o mnie wyłącznie chodzi to mam naprawdę sporo obowiązków na głowie, za takie zadanie wziąć bym się mogła tylko żeby komuś pomóc i tylko po zakończeniu roku szkolnego...
Tomasz Ptak
DKS
*

« Odpowiedz #7 : 09 Maj 2009, 01:49:22 »

Ależ ja zważam, zważam :) Dlatego podbijam i przypominam. To jest jednorazowa akcja zryw, może ją zrealizować kilka osób, nie ma problemu. Można to również robić na zasadzie "a ja to znalazłam/znalazłem taki link: " i tu odpowiedni adres - potem jedna osoba przejrzy cały temat i lista adresów gotowa.
Magda Daśko wyraziła zgodę na wykorzystanie szablonu strony ze strony diecezjalnej Diakonii Muzycznej.

Anioł.ek
DMuz

Miejsce pobytu: Nisko
Gadu-Gadu: 1703617

« Odpowiedz #8 : 09 Maj 2009, 19:51:04 »

Oj no... ten "jednorazowy zryw" trochę czasochłonny jest, a skoro nie pali się do roboty nie pali żeby podjąć się pracy tzw. "zespołowej" to chyba taki zryw mógł by się odbyć na zasadzie jednej chętnej osoby która by poświęciła swój czas (niekiedy bezcenny) na szukanie. Jeśli jednak może to wyglądać tak: "znalazłam coś takiego (tutaj link do strony) ble ble ble...) To byłoby coś w sumie dużo fajniejszego. Byleby się większa ilość osób zainteresowała ta akcją.
Tomasz Ptak
DKS
*

« Odpowiedz #9 : 10 Maj 2009, 11:33:43 »

No to miejsce jest: tu, czas: od teraz do nieskończoności :)

Strony: [1] Do góry Drukuj 
Forum Ruchu Światło-Życie Diecezji Sandomierskiej  |  Diakonie  |  Diakonia Muzyczna (Moderator: Kamil Mlynarz)  |  Wątek: Kto jest kozak/kozaczka? (potrzebny ochotnik do dobrej roboty :) )

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 2.0 RC1-1 | SMF © 2006–2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.157 sekund z 17 zapytaniami.